martes, 22 de enero de 2008

Revetla de Sant Sebastià (i II)

Avui que ja és dimarts i ens hem (mig) recuperat de Sant Sebastià, es pot fer un poc d'avaluació de com ha anat. La veritat és que, tot i que tenia els meus dubtes, puc dir que han estat unes festes molt bones.

La revetla de dissabte va estar sorprenentment bé. Vàrem arribar a la plaça Major quan feia poc que havia començat el combat de gloses, que la veritat és que va ser molt divertit. Els glossadors van estar força inspirats, i donaren molta canya, tant entre ells mateixos com als polítics presents (inclòs el president Antich, a qui van fer pujar i tot a fer una "espècie" de glosa). Després d'això, va començar la torrada, que comparada amb altres anys crec que va ser considerablement més fàcil i sense tantes aglomeracions.

Els concerts trob que van estar molt bé. Tot i que no coneixia a gairebé ningú (sóc un poc inculte musicalment, què hi farem), vam fer una volta per tots i a tots ens aturàrem una estona perquè sonaven francament bé. Les noves incorporacions, com la música electrònica, nova d'enguany, van ser una bona pensada, tot i que vaig trobar a faltar qualque concert un poc latino, en pla salsa/merengue. Amb tota la inmigració que tenim per aquí trob que podria donar molt d'ambient, i seria ben divertit.

Una cosa que es va notar és que enguany no hi havia cap súper-estrella mediàtica, i així es podia caminar fàcilment per tot el recorregut, no com a altres anys que la plaça Major era un tapó i s'havia de fer una volta per arribar a la resta de places. Ho trob molt encertat, al cap i a la fi el dia abans hi havia el concert dels 40 Principales.

I sobre el correfoc... falten adjectius. Això són unes festes com toca, amb un espectacle arrelat a la cultura d'aquí i, sobre tot, participatiu. Res a veure amb l'aiguafoc d'altres anys, que consistia bàsicament en mirar cap a dalt 15 minuts, i a casa. Això varen ser 4h d'espectacle, amb una ambientació de Palma espectacular, amb els llums apagats i tot ple de foc. Els dimonis van estar genials, i les bèsties... bestials :-).

Estic especialment content de que tot sortís bé pels organitzadors, que ja s'ho mereixien després de tota la porqueria que havien hagut d'aguantar per part de determinat diari en les darreres setmanes. De fet, la crònica de dilluns de El Mundo (ups, ja he dit quin era, jeje) sobre el correfoc té un punt important de patetisme, ja que volen criticar, però no poden deixar de reconèixer que l'espectacle va ser una passada...

Bé, en definitiva, que han estat unes grans festes de Sant Sebastià, notablement millors a les d'altres anys. Esperem que la tendència continui, especialment pel que fa al correfoc, que és un salt qualitatiu brutal que no s'hauria de perdre.

No hay comentarios: